[O1] Śmierdzi spaliną z bagnetu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Zamieszczone przez purbanski12
    plastikowy wiatrak można zdjąć ale OSTROŻNIE, trzeba uważać na kabelki. jak nasmarowałeś oś to wystarczy, u mnie pomogło i śmigam dalej
    Istotnie pomogło, zobaczymy na jak długo, liczę się z tym, że trzeba będzie kupic nowy, drogo nie będzie. Teraz muszę zająć się problemami z odpalaniem jak jest zimno.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Auto jeździ na półsyntetycznym Mobilu. Jest jakieś 3000km po jego wymianie. Olej jest już czarny. Dodatkowo bagnet (a raczej olej na nim) śmierdzi dość intensywnie spaliną - silnik oczywiście zimny (po tygodniu nieodpalania). Motor bierze minimalne ilości oleju (około 0,1l/1000km, a kuzynowi w firmowej od nowości brał do 1l). Po odpaleniu przez chwilę z rury leci czarny dym. Mam się bać? Silnik AKL, 186.000km.
    Aha, jakiś czas temu czytałem artykuł o jakiejś metodzie czyszczenia wnętrza silnika z nagaru (w Motorze lub Auto Świecie) poprzez wprowadzenie do motoru jakiejś chemii - macie może jakieś namiary i opinię o takiej usłudze?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

nie wąchaj tego tylko konsumuj w trakcie jazdy :szeroki_usmiech
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Zamieszczone przez koja86
        nie wąchaj tego tylko konsumuj w trakcie jazdy :szeroki_usmiech
        Śmiej się, śmiej. Mam Golfa z gazem i 220.000km i z bagnetu mi jeszcze nigdy nie śmierdziało...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...